Stäng

Köpvillkor i korthet

 

  • fraktKOSTNAD INOM SVERIGE 59KR

  • fri frakt på ordrar över 1500kr

  • fria returer inom sverige - returfraktsedel medföljer 

  • 14 DAGARS ÅNGERRÄTT inom europa

  • SNABBA OCH TRYGGA LEVERANSER MED POSTNORD eller fedex

  • SÄKRA och enkla BETALNINGAR GENOM KLARNA checkout

 

 

         

 


 

 

LEVERANSVILLKOR

ORDERBEKRÄFTELSE

När vi mottagit och bekräftat din beställning skickar vi snarast en orderbekräftelse till din e-post. Där finns information om din beställning. Kontrollera alltid din bekräftelse och kontakta oss snarast om du undrar över något/något behöver ändras.

Om du önskar ändra en beställning i efterhand kan det vara svårt, då din vara packas och levereras så snart betalning mottagits. Kontakta oss på: shop@avenue68.se eller på telefon: +46 (0)490-107 14 med din fråga, så gör vi vad vi kan för att hjälpa dig.

Vi är på plats måndag – fredag kl.10:00-18:00, lördag kl. 10:00-15:00.

VID FLER ORDRAR

Vid fler ordrar vid nära tid, av samma betalare och till samma leveransadress, kommer vi att sammanslå, så gott det är möjligt, till ett paket respektive en leverans i butik.

HÄMTA och/eller ÅTERLÄMNA i vår BUTIK i VÄSTERVIK.

Uthämtning och/eller återlämning kan ske endast under butikens öppettider: måndagar-fredagar kl.10:00-18:00, med undantag för vissa helgdagar.

LEVERANSER - Gäller ej företag.

För närvarande levererar vi till följande länder och fraktpriser:

59,00 SEK

Sverige

99,00 SEK

Danmark och Finland

199,00 SEK

Belgien, Frankrike, Irland, Italien, Luxemburg, Nederländerna, Polen, Spanien, Storbritannien, Tyskland och Österrike

Om leverans till annat land än ovan nämnda önskas, vänligen kontakta oss på: shop@avenue68.se eller på telefon: +46 (0)490-107 14, för vidare information, pris- och leveransuppgifter.

UTLÄMNINGSSTÄLLE

Paket inom Sverige levereras alltid till närmaste utlämningsställe. Så snart paketet har anlänt till ditt utlämningsställe skickas en SMS-avisering till dig, som du tillsammans med legitimation behöver vid uthämtning. Du kan även använda ditt kollinummer för att lösa ut din order. Det är alltid kundens ansvar att inom utsatt tid hämta ut eller sända åter, beställd vara.

LEVERANSTID

Leveranstiden är vanligtvis 1 - 3 arbetsdagar inom Sverige från beställningsdagen. Vi reserverar oss för slutförsäljning.

TRANSPORT

All transport sker med hjälp av PostNord eller Fedex. Vänligen inspektera paket efter eventuella skador som kan ha uppstått på kartongen under transporten och anmäl i så fall till utlämningsstället och innan du kvitterar ut paketet, eventuella transportskador/förluster samt spara kvitto på din anmälan.

BETALNINGSVILLKOR

BETALNINGSVILLKOR

Dessa allmänna villkor är tillämpliga på alla de avtal som du sluter på AVENUE 68 AB. Genom att beställa varor på AVENUE 68 AB accepterar du de allmänna villkoren. Avtalet upprättas samtidigt som din beställning accepteras. Enligt lag måste du vara över 18 år för att få göra en kortbetalning eller ingå betalningsavtal med KLARNA.

REA/KAMPANJER/ERBJUDANDEN

REA/kampanjer/erbjudanden gäller så långt lagret räcker. Vid eventuella rabattkoder erbjudna av AVENUE68, är det endast kundens ansvar att uppmärksamma dem och komma ihåg att använda sig av dem innan betalning av varor sker. De kan ej lösas in eller dras av i efterskott av varken AVENUE 68 eller kund. AVENUE 68 AB reserverar sig mot de eventuella prisfel- och ändringar som kan uppstå samt eventuell slutförsäljning, vilket kan resultera i delleveranser eller utebliven leverans.

EJ UTHÄMTAT PAKET

För alla paket som inte hämtas ut debiteras en avgift om 375 SEK. Avgiften motsvarar kostnaderna för expeditionsavgift, returfrakt och hantering. Om du ångrat dig när paketet har skickats från oss måste du hämta ut paketet på ditt utlämningsställe och skicka tillbaka det till oss. Om paketet inte hämtas ut blir det automatiskt registrerat som ej uthämtat och debiteras därefter.

PRISER

Alla priser på AVENUE 68 AB är angivna i SEK, inklusive moms 25%. Vi förbehåller oss rätten att justera priset och reserverar oss för prisändringar orsakat av prisändring från leverantör, feltryck i prislistan samt felaktigheter i priser beroende på felaktig information.

FAKTURA - KORTBETALNING eller BANK DIREKT - SMIDIGT OCH SÄKERT

Betalning sker via Klarna Checkout. Användarvillkoren som gäller för Klarna Checkout hittar du här.

 

SÄKERHET OCH SEKRETESS

SÄKERHET OCH SEKRETESS

För att du som konsument ska känna dig trygg när du handlar på AVENUE 68 AB online samarbetar vi med KLARNA för inlösen av konto-/kreditkortsbetalningar samt med PAYPAL för inlösen genom konto hos dem. Säkerheten är en av de viktigaste hörnpelarna i KLARNAS och PAYPALS lösningar. KLARNA är certifierade av både svenska och utländska banker och kortföretag. All information som rör din betalning krypteras med SSL (Secure Sockets Layer) vid överföring till KLARNA och dina kortuppgifter varken registreras eller lagras av AVENUE 68 AB.

ÄGANDERÄTT

Alla varor förblir AVENUE 68 AB’s egendom till dess fulla betalning kommit bolaget tillhanda.
AVENUE 68 AB förbehåller sig rätten att häva ett köp om bedrägeri misstänks.

PERSONUPPGIFTSLAGEN

Dina personuppgifter skyddas av personuppgiftslagen. Denna lag bygger på EU-direktiv från 1995 och avser att öka skyddet för privatpersoners personliga integritet med hänsyn till det ökade antalet register och sammanställningar som lagras elektroniskt. Alla personuppgifter som du lämnar till oss eller som vi får ta del av när du anmäler dig för köp eller besöker vår hemsida kommer att behandlas av AVENUE 68 AB i egenskap av personuppgiftsansvarig. Informationen kommer att användas i syfte att vi vid köp ska kunna fullgöra våra åtaganden gentemot dig. I detta syfte har vi också behov av att kunna föra över dessa uppgifter till våra samarbetspartners. Informationen som samlas för att kunden ska kunna genomföra ett köp används endast för detta ändamål och kommer inte att spridas till någon utomstående, förutom i samband med att din beställning behandlas.

Leveransadress och leveransvillkor är information som endast vår fraktpartner och våra leverantörer får ta del av. I praktiken innebär det m.a.o. att denna typ av information ligger utanför vår direkta kontroll.

Du har alltid möjlighet att ta del av de personuppgifter som finns registrerade om dig. Om de är felaktiga, ofullständiga eller irrelevanta får du ändra uppgifterna samt även välja att ta bort dem.

BYTES OCH RETURRÄTT

BYTES- OCH RETURRÄTT

Du som konsument har full retur- och bytesrätt inom 14 dagar.

All retur- och bytesrätt gäller endast under förutsättning att du inte har använt varan, att den returneras i oskadat och/eller otvättat skick och samtliga dess etiketter är intakta och ej har blivit borttagna från varan. Retur- och bytesrätten gäller inte underkläder och/eller sömnadsanspassade varor. 

Alla varor skall skickas tillbaka i dess originalförpackning med tillhörande inneremballage och tillsammans med samtliga dess eventuella tillbehör. Dessa skall sedan vara packade i antingen samma kartong som den levererades i eller annan likvärdig kartong / vadderad påse. Sätt alltså inga adresslappar direkt på varans originalförpackning, utan lägg originalkartongen i en annan kartong. Om originalförpackningen är skadad eller förkommen, debiteras du 200 SEK. Transportskador på grund av bristfällig emballering debiteras till fullo dig som kund.  

Vänligen uppge orsak till returen på det medföljande returformuläret och bilägg det eller en kopia av det. Detta påskyndar hanteringen av din retur. 

Använd alltid vår förtryckta och bilagda returfraktsedel inom Sverige. Denna returfraktsedel är förbetald och gör det därför smidigt för dig att lämna in paketet hos ditt närmaste ombud. Spara alltid och i båda fallen ditt inlämningskvitto, för att kunna tillgå om behov uppstår.

Behandlingen av din retur sker vanligtvis 1 - 7 arbetsdagar efter det att vi mottagit din retur. I undantagsfall kan det ta upp till 30 dagar vid återbetalning, vilket är max-tiden enligt lag.

Vid byte, återköp eller reklamation går vi efter Konsumentverkets regler för e-handel. Läs mer här.

ÅNGERFRIST OCH MEDDELANDE

Vår målsättning är att du ska bli nöjd med den vara eller de varor du köper hos oss. Handlar du från AVENUE 68 AB har du därför enligt distans- och hemförsäljningslagen rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från att du har tagit emot leveransen i fråga från oss. Läs mer här.

Vänligen observera att det inte betraktas som ett utnyttjande av ångerrätten att inte hämta ut ett paket eller att inte ta emot en leverans. För varje paket som inte hämtas ut debiteras en avgift på 375 SEK. Avgiften motsvarar kostnaderna för expeditionsavgift, returfrakt och hantering.

ÅTERBETALNING

Återbetalning för en returnerad vara regleras inom max 30 dagar och genom den betalningsväg du valde vid köpet.

REKLAMATIONER

Om en vara inte lever upp till dina förväntningar gällande kvalité och hållbarhet har du möjlighet att reklamera. Som konsument har du reklamationsrätt i tre år.
Kontakta oss på shop@avenue68.se så hjälper vi dig att lösa problemet.
Bifoga bild på varan, ungefärligt inköpsdatum och beskriv vad varan har för defekt.

RESERVATIONER

AVENUE 68 AB reserverar sig för slutförsäljning samt att varor kan utgå ur sortimentet. Vi kan inte garantera att alla bilder exakt återger produkternas verkliga utseende. Vi reserverar oss även för eventuella tryckfel på denna hemsida.

AVENUE 68 AB förbehåller sig rätten att justera priser samt reserverar sig för eventuella prisfel.

FORCE MAJEURE

AVENUE 68 AB är befriad från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt detta avtal, om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet enligt nedan och omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet. Såsom befriande omständighet skall anses bl.a. myndighets åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, konkurs, blockad, brand, översvämning, sabotage, olyckshändelse av större omfattning eller annan typ av naturkatastrof. I force majeure ingår myndighets beslut som påverkar marknad och produkter negativt, t.ex. restriktioner i indikation, varningstexter, försäljningsförbud etc, onormal nedgång i marknaden samt om bolaget utsetts för kriminell aktivitet som påverkar verksamheten.

LAGEN OM DISTANSHANDEL

AVENUE 68 AB följer Sveriges lag om distanshandel. Läs mer här.

TVIST

Vid eventuell tvist kommer AVENUE 68 AB att följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer och avgörande/dom sker vid svensk domstol.